Glasögonfabriken

Glasögonfabriken har en unik verksamhet där tillverkning, slipning och leverans av glasögon sker på plats samma dag. Gekås Ullared är majoritetsägare i Glasögonfabriken som ligger i Gallerian utanför varuhusets utgång.

En av Sveriges största optikbutiker

Glasögonfabrikens tillverkning sker på plats i Ullared. Konceptet med att leverera glasögon på bara några timmar, till samma höga och jämna kvalité som en traditionell optiker, är helt unikt i Sverige. Glasögonfabriken ligger i Gallerian, precis i anslutning till Gekås utgång och butiksytan är på hela 750 m². Sortimentet består av 5 000 bågar och kompletteras med ett stort utbud av linser och tillbehör.

 

Boka tid innan du kommer eller ta med eget recept

För att vara säker på att få en tid för undersökning kan det vara smart att förboka. Har du nyligen gjort en undersökning hemma så går det bra att ta med receptet och beställa glasögon utan att boka tid. Vi tar drop-in i mån av tid. Klicka här för att boka tid online >>.

Öppettider: Vardagar 09-19, lördagar 09-17, söndagar 11-17.

 

 

Så här fungerar ett besök:

  1. Förundersökning. En förundersökning görs på alla oavsett vilken typ av synundersökning du bokat. Här mäter vi trycket i ögat för att se att det ligger inom gränserna för normala värden. Vi mäter även ögat med en autorefraktor för att få en tidig indikation på eventuellt synfel och se behov av korrektion. Kom gärna i god tid till din undersökning. Gärna 20 minuter innan utsatt tid.
  2. Välj mellan Glasögontillpassning, eller Utökad synundersökning, läs mer >>.
  3. I lugn och ro får du sedan hjälp med att välja bågar.
  4. Spendera tid i Ullared för shopping och/eller en bit mat.
  5. Hämta dina färdiga glasögon samma dag. (För leverans samma dag gäller beställning före kl. 15 på vardagar och kl. 11 på lördagar och att produkten finns i lager. Beställda glasögon kan alltid skickas utan extra kostnad).

Nöjd kund garanti

När du köper glasögon hos Glasögonfabriken har du alltid 90 dagars returrätt och fraktfri retur vid justering eller reparation. På så sätt kan du känna dig trygg när du handlar hos oss.